
Samorząd Województwa Mazowieckiego oraz Stowarzyszenie Lokalna Grupa Działania „Ziemia Chełmońskiego” zapraszają na szkolenie:
MAZOWIECKIE DOBRE PRAKTYKI I TRADYCJE KULINARNE
„Wypiek Sękacza”
Data: 9 maja 2025 r. w godz. 15.00 – 20.00
Miejsce: Kraśnicza Wola – Świetlica Wiejska, Kraśnicza Wola 27A, 05-825 Grodzisk Mazowiecki
W programie:
15:00 – 14:10 Przyjmowanie uczestników, rejestracja
15:10 – 15:30 Otwarcie szkolenia
Magdalena Okrasa – Członek Zarządu Stowarzyszenia Lokalnej Grupy Działania „Ziemia Chełmońskiego”
Agnieszka Kalińska – pracownik Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie – powitanie, wprowadzenie i informacja o działaniach promocyjnych i konkursach organizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego na Mazowszu
15:30 – 17:00 Warsztaty
15:30 – 17:00 Bożena Mikielska – wprowadzenie i wykład nt. tradycji wypieku sękacza
17:00 – 17:30 Przerwa kawowa
17:30 – 19.00 Bożena Mikielska – kontynuacja wykładu oraz warsztat praktyczny
19:00 – 19:30 Dyskusja uczestników, podsumowanie i zamknięcie szkolenia
19:30 – 20:00 Posiłek w postaci dań regionalnych
