Pod koniec stycznia aż do pierwszych dni lutego, kolejna grupa młodzieży z grodziskiego Technikum Gastronomicznego miała możliwość sprawdzenia swoich sił w zawodzie na ziemiach słynących ze wspaniałej kuchni, czyli Francji.
Praktyki odbywają się co roku, na Lazurowym Wybrzeżu, w mieście Nicea, u najlepszych restauratorów oraz hotelarzy, w ramach programu Erasmus+. Młodzież nie tylko pracuje, ale także poznaje uroki tego malowniczego regionu.
Nic z tego nie byłoby możliwe gdyby nie zaangażowanie Pani Jolanty Forkasiewicz – prezes Azur Club France Pologne, oraz jej męża Honorowego Konsula w Nicei – Wiesława M. Forkasiewicza.
https://m.facebook.com/story
https://fb.watch/iyam8mJFyw/
https://fb.watch/iyazJV5ARe/https://fb.watch/iyaImeop8H/
https://fb.watch/iyaL_0Jq5-/
https://fb.watch/iyaR6t0UlH/
https://fb.watch/iyaWWhB-0o/